Voorwaarden

Goede afspraken maken goede vrienden

Onze algemene voorwaarden bevatten alle wederzijdse afspraken zodat u zeker bent van een comfortabele, veilige, correcte en stipte rit. Vooraleer in te stappen, vragen we u vriendelijk om onderstaande afspraken door te nemen. Het inschakelen van I Drive 4 You voor een taxirit of het instappen in één van onze voertuigen, houdt in dat u akkoord gaat met onze algemene voorwaarden.

Art. 1

Wij bevestigen elke boeking schriftelijk per e-mail. Zonder schriftelijke bevestiging geldt de boeking niet.

Art. 2

Bij de aanvang van elk personenvervoer maken we een overeenkomst op volgens de Belgische wetgeving die u als klant voor het vertrek ondertekent.

Art. 3

Het verschuldigde bedrag betaalt u cash aan de chauffeur voor het vertrek. Bij de reservatie van een heen- en terugreis betaalt u het volledige bedrag cash bij de heenreis. Betalen met kaart is geen probleem indien vooraf gemeld.

Alleen bedrijven die vaste klant zijn, mogen betalen na facturatie, met een maximum van 14 dagen na factuurdatum. Als onze facturen niet tijdig betaald zijn, rekenen we een verwijlinterest aan alsook een schadevergoeding van 10% met een minimum van 25 euro.

Art. 4

U hebt de mogelijkheid om maximaal 24 uur na de boeking de rit kosteloos te annuleren als er minimaal 7 dagen tussen de boeking en de rit zitten.

Daarna vragen wij een schadevergoeding van 50 procent van het afgesproken bedrag met een minimum van 50 euro.

Als u de rit 24 uur of minder voor vertrek annuleert of nalaat deze te annuleren, dient u de rit voor 100% te betalen !

Art. 5

Onze chauffeurs weigeren passagiers die uitermate dronken of agressief zijn. We nemen nooit meer passagiers mee dan wettelijk toegelaten.

Art. 6

Dieren zijn niet toegelaten in onze voertuigen, tenzij we dit vooraf uitdrukkelijk goedkeuren.

Art. 7

Roken, eten of drinken is niet toegelaten in onze voertuigen, met uitzondering van water.

Art. 8

We voorzien tot twee kinderzitjes gratis als u dit vooraf laat weten en we dit bevestigen. Indien u uw eigen kinderzitje meeneemt, bewaren we dit gratis tot uw terugkomst.

Art. 9

Per persoon zit er 1 bagage en 1 handbagage in de prijs. Voor meer bagage of tassen contacteert u ons vooraf. Dit kan mits bijbetaling. Een rolstoel of buggy is altijd gratis, maar meldt u ook vooraf aan ons.

Art. 10

U draagt de verantwoordelijkheid om ons vooraf alle informatie te geven die nodig is om de rit correct te uit te voeren zoals bv alle vluchtinformatie.

Wij spreken schriftelijk een vertrekuur af dat ruim op tijd is. We doen al het mogelijke om u veilig en tijdig op uw bestemming te brengen.

Wij zijn in geen geval verantwoordelijk indien u uw afspraak of vlucht mist, ook niet door onvoorziene omstandigheden zoals files, winterse neerslag, wegenwerken, betogingen of stakingen,…. De rit wordt altijd 100% gefactureerd.

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan personen of goederen die opgelopen is tijdens de rit, door onze fout of overmacht.

Bij wijziging van uw vluchtgegevens, wanneer dan ook, dient u ons onmiddellijk te verwittigen. Zo kunnen we het afgesproken vervoer aanpassen.

Bij de afhaling op de luchthaven is er een wachttijd mogelijk van ongeveer 30 minuten. Gelieve ons te bellen als er geen chauffeur aanwezig is. U bent altijd verantwoordelijk voor de schade die wij oplopen door uw toedoen.

Art. 11

Wij zijn tussen de 15 minuten voor en na het afgesproken vertrekuur bij u. U staat 15 minuten voor het afgesproken vertrekuur klaar.

Als wij 5 minuten na het afgesproken vertrekuur nog niet bij u zijn, contacteer u ons onmiddellijk per telefoon.

Indien u 1 uur na landing nog steeds niet buiten bent zijn wij genoodzaakt om vanaf dan een wachtvergoeding aan te rekenen van 10 € per begonnen kwartier. Indien we u niet kunnen bereiken zal onze chauffeur niet blijven wachten en dient de rit volledig betaald te worden.

Art. 12

De tarieven worden door ons bepaald voor het vertrek. Hetzij een tarief voor de ganse rit, hetzij een tarief per km.

Indien het tarief per km wordt er altijd een wachtvergoeding aangerekend voor het stilstaan van 40 euro per uur, inclusief BTW.

Art. 13

Bij een last minute boeking (minder dan 24 uur voor vertrek) kunnen we een bijkomende kost aanrekenen van 20 euro bovenop de totaalprijs.

Art. 14

Bij het vervuilen van het voertuig op gelijk welke manier rekenen we een forfaitaire kost aan van 50 euro voor de buiten kant en/of 300 euro voor de binnenkant van het voertuig. Wij doen er alles aan om onze voertuigen zo net mogelijk te houden.

Art. 15

U wordt in principe altijd vervoerd in één van onze eigen recente voertuigen. Indien er om gelijk welke reden geen van onze voertuigen meer beschikbaar is, zal er op onze kosten een andere firma ingeschakeld worden. Voor deze reden kan de klant geen korting of schadevergoeding bedingen.

Art. 16

Onze chauffeurs en voertuigen zijn volledig in orde en verzekerd volgens de Belgische Wetgeving.

Art. 17

Al onze offertes zijn 1 maand geldig, tenzij anders vermeld.

Vanaf 01/01/18 zijn alle ritten steeds privévervoer, dus geen combinaties met andere klanten.

Art. 18

De tarieven voor luchthavenvervoer gelden van 1 ophaalplaats naar de luchthaven (en eventueel terug). Indien er meerdere personen op verschillende plaatsen moeten opgehaald/gebracht worden komt er een bedrag bij van 5 euro per extra stopplaats binnen dezelfde gemeente.

Indien het een andere gemeente betreft dan geldt het bijkomend tarief van Zone A, B of C.

Art. 19

De tarieven voor goederenvervoer zijn te verkrijgen via mail.

Het minimum tarief is 40 euro excl. BTW

Art. 20

Alle tarieven op onze site zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

Extra kosten zoals onder andere parking, tol of vignetten worden altijd doorgerekend aan de klant.

Art. 21

Wij behouden ons het recht om onze voorwaarden op elk moment eenzijdig te wijzigen.

Art. 22

Alle klachten dienen binnen de 5 dagen na factuurdatum schriftelijk aan te komen bij ons.

Een klacht geldt niet om een betaling uit te stellen of op te schorten.

Enkel de rechtbanken van het arrondissement Turnhout zijn bevoegd.

Art. 23

Uw persoonlijke gegevens worden NIET opgeslagen door ons. Gelieve dus bij elke boeking steeds opnieuw uw adres en gsm nr te vermelden.
Enkel facturatie en boekingsgegevens worden bewaard zolang de wet dit voorziet.

Art. 24

Wij zullen er alles aan doen om u een veilige, zeer comfortabele en aangename rit te bezorgen in alle discretie.

MENU